EemIT Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie: Het stappenplan

stappenplanHet stappenplan bestaat uit meerdere onderdelen: Eerst gaan we voor de zogenaamde quick-win's. Dit zijn de aanpassingen die relatief makkelijk en snel gemaakt kunnen worden.
Vaak zitten de quick-win's in de techniek van de website maar ook de teksten van een website zijn erg belangrijk. Door de steekwoorden waarop u gevonden wil worden op een goede manier te gebruiken wordt vaak al een beter resultaat behaald. 

Het is daarom ook erg belangrijk om te beseffen dat ook u tijd en energie zult moeten investeren om uw website beter te laten presteren bij de zoekmachines. Niet alleen om regelmatig uw website teksten bij te werken of aan te vullen, maar in sommige bedrijfstakken kan het ook heel erg lonend zijn om gebruik te maken van Twitter en Facebook. 

Nadat de quick-win's zijn uitgevoerd kunnen we een slag verder gaan: Vaak valt er op technisch vlak van de website een grote winst te halen. Ik kan deze veranderingen veelal voor u doen, maar u kunt dit ook laten doen door uw eigen website bouwer. 

Naast deze aanpassingen gaan we kijken of er winst valt te behalen door nieuwe mogelijkheden te gebruiken. Denk hierbij aan het versturen van een nieuwsbrief, het online aanwezig zijn op diverse internet forums, het bijhouden van een blog en social media zoals Twitter, Facebook en Google+ etc.
Dit zullen veelal acties zijn waar u veel tijd in zult steken zonder hier gelijk resultaat van te zien, maar bedenk goed dat zoekmachine optimalisatie een kwestie is van een lange adem hebben!